Travel news

Page: 2

U celen dje punimet per “Rrugen e Arbrit”, ne nje ceremoni te organizuar ne kantierin prane tunelit ne Klos me pjesmarrjen e disa personaliteteve te vendit perfshire edhe Kryeministrin. Vepra madhore e “Rruges se Arbrit” pritet te shkurtoje lidhjen e Klosit me Tiranen ne me pak se 30 minuta e te Bulqizes ne me pak […]

Jane te shumte turistet qe vizitojne Elbasanin, sidomos ne kete stine te vitit. Kalaja fushore me stilin e saj romak vazhdon te terheqe vemendjen dhe po ashtu objektet e ndryshme te kultit te pozicionuara brenda saj. Por turizmi i Elbasan vazhdon te jete turizem nje ditor. Banoret e kalase duket se kane nisur te sensibilizohen […]

Te henen, ne oren 06.00 autostrada Tirane-Durres do te mbyllet serish per te vijuar me riparimine rruges. ARRSH dhe policia rrugore kane hartuar planin e radhes per te shmangur bllokimin e qarkullimit.Trafiku ne drejtim Tirane-Durres devijohet ne kryqezimin e Maminasit ne drejtim te rruges dytesore. Automjetet qe udhetojne nga Tirana ne drejtim te Durresit duhet […]

Turistet e huaj kane sjelle me shume te ardhura ne ekonomine shqiptare gjate ketij viti. Sipas te dhenave te Bankes se Shqiperise ne tre muajt e pare turistet kane sjelle 331 mln euro ose 30 mln euro me shume se nje vit me pare. Kjo situate pritet te kete nje permirsim te metejshem gjate muajve […]

2100 subjekte qe ushtrojne veprimtari ne zonat turistike jane klasifikuar me risk. Sipas Drejtorise se Pergjithshme te Tatimeve, subjektet jane informuar nga Qendra e Thirrjeve ne kuader te planit te masave qe po zbatohet per sezonin turistik.Shitja e mallit me fature tatimore, deklarimi i punonjesve, deklarimi i pagesave ne kohe per te shmangur penalizmin, deklarimi […]

Kryeministri deklaroi se fundmi se qeveria do te investoje per ndertimin e rruges qe te çon ne Lure. Ai e deklaroi kete gjate takimit me banoret e kesaj zone ne prezantimin e projektit per zhvillimin e Lures. Infastruktura, masat per mbrojtjen e pyjeve dhe zhvillimi i agroturizmit jane projektet kryesore qe do te ndermerren per […]

Greqia, Turqia dhe Spanja do te jene tre destinacionet me te preferuara te turisteve europiane per kete vere. Te dhenat i sjell Hotels.com qe shton se Franca dhe Italia do te plotesojne peseshen me te mire. Ky websit ka publikuar edhe harten qe tregon tendencen qe do te kene udhetimet turistike kete sezon veror. Ishujt […]

Turizmi ne Spanje sheh zhvillim pa limit kete vit . Gjysma e pare e ketij viti nxjerr ne drite shifra teper pozitive. Sipas te dhenave te fundit te Frontur ne periudhe janar qershor 2018 numri i turisteve qe kane vizituar Spanjen eshte rritur me 17% me shume se periudha e njejte e nje viti me […]

Kroacia pret kete sezon nje fluks turistesh te huaj kete sezon edhe me rritjen e numrit te personelit ne hotelet e strukturat pritese. Autoritetet ne baze te rezervimeve paraprake por edhe kerkeses se larte nga agjencite e udhetimit theksojne nje rritje te numrit te turisteve kete sezon me 15% me shume se nje vit me […]

Agjencite italiane te lajmeve po rekomandojne gjithnje e me shume Shqiperine si destinacion turistik. Pas agjencise “ANSA”, edhe agjencisa “TGCOM”  ka vleresuar potencialin turistik te Shqiperise, duke e konsideruar si nje destinacion qe duhet zbuluar. Sipas TGCOM mes detit dhe kultures, mes historise e argetimit, Shqiperia eshte nje destinacion ne rritje i Mesdheut, me nje […]


Radio Travel

Radio Travel

Current track
TITLE
ARTIST

Background