Egjipti, destinacioni numër 1 turistik!

Written by on 09/05/2023

“Wego” një nga motorët më të mëdhenj të kërkimit dhe udhëtimit në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut, ka publikuar një raport që përfshin një listë të destinacioneve turistike më të njohura për udhëtarët nga ky rajon. Raporti konfirmon se Egjipti është ende destinacioni numër një i preferuar turistik për të nëntin vit radhazi.

Sipas sondazhit, Egjipti u ofron vizitorëve një përvojë të veçantë me një përzierje të historisë antike, kulturës antike dhe plazheve mahnitëse për relaksim dhe aventurë, në përputhje me preferencat e të gjitha segmenteve turistike.

Raporti tregoi se Egjipti zotëron një numër të muzeve më të mirë në Afrikë dhe është i pasur me shumë antika të mrekullueshme që datojnë që nga qytetërimet më të vjetra në histori.

Ancient Egypt: Civilization, Empire & Culture | HISTORY

Për sa i përket Muzeut të Madh Egjiptian, i cili doli i pari në listë, raporti tregoi se ai është muzeu më i madh në botë kushtuar qytetërimit egjiptian. Ai ndodhet pranë zonës së piramidave të Gizës dhe përmban shumë artefakte që pasqyrojnë qytetërimin e lashtë egjiptian, duke përfshirë thesaret e Mbretit të Artë Tutankhamun.

Sipas një raporti të fundit mbi perspektivën e tregut turistik, Egjipti pret që numri i turistëve që do të vizitojnë vendin në vitin 2023 të arrijë në 11.6 milionë turistë kundrejt 7.9 milionë në 2022./radiotravel.al

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist