Travel news

Page: 3

Në vend të parë si shteti më i varfër në Evropë rezulton të jetë Bosnjë-Hercegovina sepse shkalla e papunësisë në vend është 40%.  Në vend të dytë renditet Shqipëria, ndërsa në vend të tretë renditet Maqedonia e Veriut. Varfëria vazhdon të jetë një problem urgjent edhe në Serbi, e cila renditet e katërta. Sipas Bankës […]

Në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari” është shtuar edhe një linjë e re ajrore. Sipas njoftimit, bëhet fjalë për linjën Zagreb-Prishtinë e cila do të fillojë fluturimet nga 13 dhjetori. Biletat tanimë kanë dalë në shitje online në faqet e operatorëve ajrorë si “Fly Reiseburo Prishtina”, “Air Munich” dhe “Mysky”./radiotravel.al 

Sipas rregullave të reja në Zelandën e Re, shumica e lirive do të jenë të disponueshme, por vetëm për ata që janë të vaksinuar. Pra, në restorante, në bare, në parukieri apo në palestra do shkojnë vetëm të vaksinuarit. Të tjerët, do të qëndrojnë në shtëpi. Nga 3 dhjetori, Zelanda e Re do të vërë […]

Në krye të listës si fjalëkalimet më të përdorura në botë rezultojnë të jenë “Napoli”, “Juventus” dhe fjala “Password”. Renditja e numrave po ashtu nga 1 deri tek 6 është një ndër fjalëkalimet më të përdorura. Italianët rezultojnë të jenë populli i cili bie më shumë pre e hakerave nga passwordet, ndërsa më pak të […]

Deri në fund të vitit numri i automjeteve të regjistruara në Kinë do t’i kalojë 300 milionë. Aktualisht shitjet e automjeteve elektrike në Kinë po rriten më shpejt se sa ato me benzinë ​​dhe naftë. Të dhënat tregojnë se tregu i automjeteve pritet të rritet mesatarisht me 4%  çdo vit./radiotravel.al

Kryeministri i Francës, Jean Castex, u ka prezantuar qytetarëve të saj planin 10-vjeçar, me një buxhet prej 1.91 miliardë euro, që synon të rikuperojë dhe transformojë sektorin e turizmit të goditur rëndë nga pandemia. Plani dhjetëvjeçar synon të arrijë dy pika kryesore: Të vendosë në mënyrë të qëndrueshme Francën si destinacioni kryesor turistik në botë […]

Ministri i Shëndetësisë në Gjermani Jens Spahn duke folur për situatën e rëndë atje, ka deklaruar në mënyrë të prerë së deri në fund të dimrit gjermanët do të jenë të gjithë të vaksinuar. “Ne po përballemi me një pandemi të shkaktuar nga të pavaksinuarit, rritja e të cilëve po sjell hezitim në bërjen e […]

Një fushatë për regjistrimin e adresave të banimit ka nisur nga ana e Ministrisë së Brendshme, por me bashkëpunimin e të gjitha bashkive të vendit. Sipas kryetarit Veliaj, regjistrimi i adresës së banimit sjell përfitime dhe akses për gjithë shërbimet publike. Adresa e saktë mund të vetëdeklarohet në “e-Albania” ose në zyrat e Gjendjes Civile […]

Pas Austrisë dhe Zelandës së Re edhe Sllovakia ka vendosur kufizime vetëm për të pavaksinuarit. Askush prej tyre nuk do të lejohet të hyjë në dyqane jothelbësore pa pasaportë vaksinimi, ndërkohë që  testi negativ nuk shërben më. “Ne kemi zgjedhur kufizimin e rreptë të personave të pavaksinuar, sepse duhet t’i mbrojmë ata”, theksoi kryeministri Eduard […]

Mungesa e personelit aktualisht paraqet rrezikun më të madh për industrinë gjermane. Sipas raportit të Shoqatës së Dhomave gjermane për Industri dhe Tregti, 51% e firmave, të paktën, pjesërisht kanë probleme për të gjetur punëtorë. Në vjeshtë, vetëm 32% e firmave raportuan se e kishin këtë problem dhe kjo përqindje i atribuohet pandemisë. Sipas të […]


Current track

Title

Artist