Pas rrugëve me kalldrëm, rradhën e ka Xhamia e Pazarit në Gjirokastër

Written by on 04/08/2018

Pas rrugëve me kalldrëm, radhën e ka Xhamia e Pazarit në GjirokastërNë Xhaminë e Pazarit, të ngritur në qendër të qytetit të Gjirokastrës, ka filluar puna për restaurimin me fonde nga Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim.

Xhamia e Pazarit, pas dekadash lënie në rrënim do të nxjerrë në dritë vlerat e saj kulturore e artistike duke u kthyer në referencë kyçe të itinerarit turistik në qytetin e gurtë.

Arkitektura e Xhamisë së Pazarit është e harmonizuar si nga ana arkitekturore dhe nga volumi me dyqanet e Qafës së Pazarit.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist