gjirokaster

  Kane nisur punimet per rehabilitimin e Qafes se Pazarit ne Gjirokaster. Sipas Fondit Shqiptar te Zhvillimit, siperfaqja qe do te trajtohet eshte 5290 m2 dhe nderhyrja do te preke te gjitha rrjetet infrastrukturore nentokesore. Nderkohe, per tete sheshet sipas projektit parashikohet mobilimi urban me stola druri, çezma publike, panele informuese, vende per biçikleta si […]

  Nje projekt i fundit i Bankes Boterore kerkon sherbime konsulence per rritjen e pervojes turistike ne qytetin jugor te Gjirokastres, nje vend i Trashegimise Boterore te UNESCO-s. BB do te vendose nje hua ne dispozicion per projektin ne fjale dhe fton te gjithe ekspertet qe te shprehin interesin e tyre deri me 2 tetor […]

  Ne Gjirokaster pritet te nis se shpejti nje tjeter investim i rendesishem ne drejtim te ruajtjes se vlerave muzeale te qytetit dhe zhvillimit te turizmit.Behet fjale per rikualifikimin e Qendres Historike dhe Kalase se Argjirose. Lajmin e konfirmoi ministrja e Kultures. Gjirokastra do te kete rikualifikimin e rrjetit muzeal, ku perfshihet jo vetem Qendra […]

  Gjirokastra , Berati dhe Prizreni jane future ne listen e fundit te keshillave qe Corriere della Sera ka dhene per destinacionet me te mira te vjeshtes duke publikuar nga nje foto per secilin destinacion. Ne galerine e fotove jane pershkuar 20 vendet per te vizituar ne Ballkan kete vjeshte per fundjaven e pare te […]

   “Corriere della sera” publikon nje artikull te ri e ndryshe per turizmin shqiptar duke vecuar jugun e vendit dhe udhetimet me te mira te aventures  qe mund te ndermerren ne Shqiperi. Ne artikull permenden destinacione si Berati, Skrapari, Permeti dhe Gjirokastra. Kete vit numri i turisteve italiane ka shenuar nje rekord te ri ne […]

  Qyteti i gurte i Gjirokastres ka patur nje fluks ne rritje te vizitoreve vendas dhe te huaj gjate periudhes janar- korrik 2018. Sipas autoriteteve te DRKK Gjirokaster, gjate kesaj periudhe qyteti dhe kalaja u vizituan nga 40 mije turiste vendas dhe te huaj. Promovimi ne rritje i trashegimise kulturore, fakti qe eshte pjese e […]

  Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare, Gjirokaster njofton sot publikun se ka nisur puna per restaurimin e ures se Kodhorces. Ura daton qe prej vitit 1820. Fondi i vene ne dispozicion te restaurimit te kesaj ure eshte 4,9 milione leke. Me kete nderhyrje, shmangen problematikat e shfaqura ne vite ne bazamentin e ures ku si […]

Instituti i Monumenteve te Kultures ka hartuar projektin per restaurimin e piktures murale “Skena e Gjuetise” ne shtepine Skenduli, banese 300-vjeçare nder me te spikaturat ne qytetin e gurte te Gjirokastres.Projekti i miratuar ne Keshillin Kombetar te Restaurimeve parashikon nderhyrje konservuese dhe restauruese ne pikturen murale, qe ndodhet ne shtepine “Monument kulture”, te kategorise se […]

Pas rrugëve me kalldrëm, radhën e ka Xhamia e Pazarit në Gjirokastër Në Xhaminë e Pazarit, të ngritur në qendër të qytetit të Gjirokastrës, ka filluar puna për restaurimin me fonde nga Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim. Xhamia e Pazarit, pas dekadash lënie në rrënim do të nxjerrë në dritë vlerat e saj kulturore [...]

Gjirokastra pergatitet per sezonin, me shume siguri rrugore!  Permiresimi i infrastruktures rrugore ne hyrje te qytetit te Gjirokastres si dhe plotesimi me bordura i rrugeve nacionale Tepelene-Kakavije, Gjirokaster-Sarande dhe Tepelene-Gjirokaster, do te lehtesojne levizshmerine e vizitoreve dhe turisteve kete sezon turistik ne Prefekturen Gjirokaster. Keto u theksuan gjate nje takimi te fundit te autoriteteve drejtuese […]


Current track

Title

Artist