Author: rt

Page: 10

Vendet anëtare të BE-së hoqën sot Zvicrën nga lista e tyre gri e parajsës fiskale duke thënë se ajo pajtohet me të gjitha angazhimet në lidhje me bashkëpunimin fiskal.Zvicra ishte pjesë e së ashtuquajturës ”listë gri”, ku grupohen vendet me probleme në çështjet tatimore, që prej krijimit të saj nga BE më 5 dhjetor 2017, […]

 Nxënësit që ndjekin studimet në institucionet arsimore publike të arsimit parauniversitar, mund të përfitojnë kuota financiare të ushqimit në mensa e konvikte, bursë si dhe përfitime të tjera, të parashikuara nga buxheti vjetor i miratuar për Ministrinë e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve.Ky është vendimi i miratuar në mbledhjen e fundit të qeverisë. Nga ky vendim […]

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka njoftuar se në bazë të ankesave të qytetarëve ka propozuar një rregullim nënligjor dhe për pasojë është miratuar nga minsitria e Infrastrukturës”certefikimi I xhamave të errësuar me materiale të  fabrikuara dhe të homologuara nga prodhuesi, për përdorimin në autovetura”. Shërbimi më i ri do të nisë […]

Kombet e Bashkuara janë përballë një momenti të vështirë.Organizata mund të mos paguajë dot pagat. Sipas deklaratave zyrtare, organizata nuk do të jetë në gjendje të jape rrogat e punonjësve dhe furnitorëve.Arsyeja  e këtij kolapsi është se shumica e vendeve anëtare nuk paguajnë detyrimin e tyre vjetor. Kjo rrethanë, sipas zërave mund të vërë në […]

Shqipëria po përgatitet për të qenë pjesë e Konventës Ndërkombëtare kundër falsifikimit të parave. Projektligji tashmë është depozituar në kuvend dhe ka për qëllim gjurmimin  e parave të falsifikuara, evidentimin dhe marrjen e masave të përbashkëta, duke respektuar legjislacionin në fuqi. Konventa do të rregullojë në mënyrë të detajuar edhe format e dënimit të falsifikatorëve. 

Monedha e Eurozonës e ka mbyllur javën pozitvisht, teksa sot ka rregjistruar sërish rritje u ngjitur në kuotën e 122.8 lekëve. Rritje të konsiderueshme ka arritur edhe paundi britanik i cili Brenda natës ka fituar 2.5 pikë . duke u ngjitur sot në vlerën e 138.8 lekëve. Ndërkaq dollari amerikan është shfaqur i qëndrueshëm, duket […]

Vendet mesdhetare janë më të prekurat nga ndryshimet klimatike me një rritje të temperaturave mbi mesataren që kërcënojnë burimet bujqësore. Një grup prej 600 shkencëtarësh kanë prezantuar një raport që grupon vendet e pellgut të Mesdheut. “ Ne jemi një prej rajoneve më të prekura në botë”, ka deklaruar njëri prej tyre. Raporti thekson se […]

Ndërsa popullësia pritet të vazhdojë rritjen në dekadat e ardhshme shumë vende po përballen me probleme serioze demografike. Nivelet e ulëta të lindjeve dhe rritja e emigracionit çojnë në plakjen dhe tkurrrjen e popullsisë.Në 20 vendet me tkurrjen më të shpejtë të popullsisë, vendin e parë e mban Bullgaria dhe pas saj Lituania. Ndërkohë që […]

Tarifat dhe përballja tregtare me Kinën janë disa nga problemet e mëdha afatshkurtra financiare që po has Amerika. Një ekspert amerikan ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara duhet të fokusohen në çështje më afatgjata nëse duan të mbesin në krye të listës. Sipas tij Amerika do të përballet me një forcë punëtore të reduktuar pasi […]

Në portin e Durrësit, para përfaqësuesve nga biznesi në qytet, ministri I Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi ka paraqitur nismën e re të ofertave turistike, “turizmin blu”. Nisma është më rëndësi për zhvillimin  e ekonomisë së detit .Duke theksuar mungesën e një ekonomie të detit, në kontrsast me zhvillimin e turizimit në tokë, ministri ka […]


Current track

Title

Artist

Background