BE

  Vendet e Bashkimit Evropian, duke shprehur shqetesim rreth nje raporti te Organizates se Kombeve te Bashkuara mbi ngrohjen globale, rane dakord per te kerkuar nje ulje prej 35 perqind ne emetimet e makinave deri ne vitin 2030.Takimi i ministrave te mjedisit te BE-se ne Luksemburg zgjati per me shume se 13 ore, deri ne […]

  Menaxhimi i baseneve ujore eshte nje domosdoshmeri ne vendin tone, pasi ndertimet informale dhe pa kriter kane ndikuar ne demtimin e tyre. Ne kete kuader Bashkimi Europian po financon rreth 100 mije euro per trajnimin dhe ndergjegjesimin e shoqerise civile ne mbrojtje te tyre. Sipas perfaqesuesve te BE-se, ky projekt do te kete dy […]

Bashkimi Evropian do te heqe dore nga ndryshimi dy here ne vit i akrepave te ores, e per kete u ka dhene vendeve anetare kohe deri ne prill te vitit te ardhshem per te vendosur nese duan te qendrojne me oren verore apo ate dimerore.Megjithese nje vendim i shumepritur dhe i votuar nga shume shtetas [...]

  Eurostat ka publikuar studimin e fundit per shifrat qe shpenzojne vendet e BE-se shpenzuan per kulturen dhe argetimin, e Shqiperia duket se buxhetin ne kete apsket e ka te kufizuar. Vendet e BE shpenzuan mesatarisht 1 per qind te PBB per argetimin dhe kulturen, ndersa sipas te dhenave kombetare te INSTAT, Shqiperia shpenzoi vetem […]

  Transformimi i flotes se kamioneve te Bashkimit Europiane ne mjete elektrike dhe me hidrogjen mund te reduktoje perdorimin e naftes me rreth 11 miliarde fuçi ne vit ne vitin 2050. Transporti i mallrave me kamione ze 22% te emetimeve te automjeteve ne Europe, pavaresisht se keto zene vetem 5% te automjeteve ne total. Ne […]

  Mbi 2,6 milionë votues britanikë kanë ndryshuar idenë mbi Brexit dhe tani janë kundër daljes së Britanisë së Madhe nga Bashkimi Europian, sipas një sondazhi të gazetës ”Focaldata”.  Sipas të dhënave që sjell kjo e pavarur, nëse këta votues do të votonin për të qëndruar në BE, në referendumin e 23 qershor 2016, sot […]

  Pavaresisht faktit qe eshte vendi me i varfer ne bllokun e 28 anetareve te BE-se, Bullgaria ka perqindjen me te larte te grave ne Teknologjine e Informacionit dhe Komunikimit me 26.5 per qind. Numri i Bullgarise ka rene pak, madje dhe kur populli punon per te vendosur veten si nje qender ne rritje ne […]

  Bashkimi Europian duhet te braktise praktiken e ndryshimit te ores dy here ne vit dhe t’i mbaje akrepat ne oren verore apo ligjore, sipas Komisionit Europian qe miratoi sot vendimin per te mos ndryshuar me oren.  Komisioni Europian publikoi rezultatet e nje konsulte me publikun per  praktiken e shfrytezimit te oreve te dites duke […]

  Kreu i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker njoftoi se BE-ja planifikon te heqe dore nga ndryshimi i ores ne periudhen e veres dhe te dimrit. Vendimi vjen pasi shumica e qytetareve te intervistuar te bllokut u shprehen njezeri se ora nuk ka perse ndryshon me.Tani, sipas pohimeve te vet Junckerit, nderrimi i ores shume shpejt […]

  Ne nje artikull te fundit qe BE i ka kushtuar turizmit te aventures ne Ballkanin Perendimor, rikonfirmon se Bashkimi Evropian vazhdon te mbeshtese zhvillimin e qendrueshem te turizmit ne kete zone. Kohet e fundit, ne bashkepunim me Keshillin Rajonal te Bashkepunimit ka filluar nje skeme granti me vlere 1.62 milion euro qe do te […]


Current track

Title

Artist