Bullgaria ne vendet e BE me numrin me te larte te shkencetareve femra!

Written by on 01/09/2018

 

Pavaresisht faktit qe eshte vendi me i varfer ne bllokun e 28 anetareve te BE-se, Bullgaria ka perqindjen me te larte te grave ne Teknologjine e Informacionit dhe Komunikimit me 26.5 per qind. Numri i Bullgarise ka rene pak, madje dhe kur populli punon per te vendosur veten si nje qender ne rritje ne teknologji dhe softuer ne Evropen Lindore, por eshte shume mire krahasuar me mesataren prej 17.2% ne te gjithe BE-ne ne teresi.Sipas statistikave te fundit Bullgaria eshte gjithashtu nje prej tre vendeve te BE-se qe ka nje perqindje te larte te shkencetareve dhe inxhiniereve femra ne raport me meshkujt: 54 per qind.


Current track

Title

Artist

Background