BE, marreveshje per te ulur emetimet e makinave me 35% deri ne 2030!

Written by on 10/10/2018

 

Vendet e Bashkimit Evropian, duke shprehur shqetesim rreth nje raporti te Organizates se Kombeve te Bashkuara mbi ngrohjen globale, rane dakord per te kerkuar nje ulje prej 35 perqind ne emetimet e makinave deri ne vitin 2030.Takimi i ministrave te mjedisit te BE-se ne Luksemburg zgjati per me shume se 13 ore, deri ne mesnate, per te arritur nje kompromis mbi çeshtjen e emetimit te gazrave, e cila perplaste idene e zvogelimit te ndotjes me ate te ruajtjes se konkurrences se industrise.Rregullat perfundimtare tani do te hidhenn ne bisedime, qe do fillojne te merkuren me dy organet e tjera ligjvenese te BE-se: Parlamenti Europian, i cili po kerkon nje objektiv me ambicioz klimatik dhe Komisioni Evropian, i cili propozoi nje ulje me te lehte.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist