Kamionet me hidrogjen mund te kursejne 11 miliarde fuci nafte deri ne vitin 2050 ne BE

Written by on 07/09/2018

 

Transformimi i flotes se kamioneve te Bashkimit Europiane ne mjete elektrike dhe me hidrogjen mund te reduktoje perdorimin e naftes me rreth 11 miliarde fuçi ne vit ne vitin 2050. Transporti i mallrave me kamione ze 22% te emetimeve te automjeteve ne Europe, pavaresisht se keto zene vetem 5% te automjeteve ne total. Ne vitin 2015 numeroheshin rreth 6.2 milione kamione ne rruget e BE, ndersa sipas Komisionit Europian, nese mjetet e renda nuk marrin masa menjehere, emetimet do te rriten me 10% deri ne vitin 2030. Thjesht perdorimi i motoreve te naftes me eficiente mund te reduktoje emetimet me 30% per kilometer deri ne fund te viteve 2020. Ama nese flota fuqizohet teresisht nga baterite elektrike apo hidrogjeni, emetimet mund te reduktohen nga 800 ton dioksid karboni ne 2015, ne vetem 102 ton ne vitin 2050.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist