Sa shpenzojne europianet per argetimin dhe kulturen?

Written by on 14/09/2018

 

Eurostat ka publikuar studimin e fundit per shifrat qe shpenzojne vendet e BE-se shpenzuan per kulturen dhe argetimin, e Shqiperia duket se buxhetin ne kete apsket e ka te kufizuar. Vendet e BE shpenzuan mesatarisht 1 per qind te PBB per argetimin dhe kulturen, ndersa sipas te dhenave kombetare te INSTAT, Shqiperia shpenzoi vetem 0.4% te PBB-se per sektorin ne fjale. Sipas EUROSTAT shpenzimet totale per çeshtjet e argetimit dhe kultures ne BE shkojne per objektet kulturore dhe lehtesirat per sherbimet fetare dhe te tjera te komunitetit si, bibliotekat, muzete, teatrot, sherbimet e transmetimit. Shtetet anetare me shpenzimet me te larta ne te argetimit dhe kultures ne raport me PBB-ne jane Hungaria, Estonia, Kroacia dhe Danimarka. Ne krahun tjeter Shqiperia, Mbreteria e Bashkuar, pasuar nga Greqia, Italia dhe Portugalia jane vendet me shpenzimet me te ulta ne kete ze.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist