Komisioni Europian i thote ndal ndryshimit te ores ne BE!

Written by on 31/08/2018

 

Bashkimi Europian duhet te braktise praktiken e ndryshimit te ores dy here ne vit dhe t’i mbaje akrepat ne oren verore apo ligjore, sipas Komisionit Europian qe miratoi sot vendimin per te mos ndryshuar me oren.  Komisioni Europian publikoi rezultatet e nje konsulte me publikun per  praktiken e shfrytezimit te oreve te dites duke levizur akrepat 60 minuta perpara mes Marsit dhe Tetorit. Komisioni deklaroi se ka marre 4.6 milione pergjigje per kete çeshtje nga 28 vendet anetare, qe eshte numri me i madh i reagimeve ne histori nga nje konsulte publike. Sipas rezultateve paraprake, 84% e te anketuarve favorizonin perfundimin e ndryshimit te ores. Propozimi i Komisionit Europian per t’i dhene fund ndryshimit te akrepave te ores kerkon miratim nga qeverite kombetare dhe Parlamenti Europian. 

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background