Shkretetira gjallerohet me “Burning Man” 2018, nje pjesmarrje rekord!

Written by on 03/09/2018

 

Edhe kete vit pjesemarrja ka qene e jashtezakonshme ne festivalin “Burning Man” (Njeriu qe digjet) ne shkretetiren e Black Rock ne Nevada, duke mbledhur mbi 70 mije vizitore. Per nje jave nga 26 Gushti deri me 3 Shtator, shkretetira kthehet ne nje qytet, i cili pas perfundimit zhduket pa lene asnje gjurme. Bileta per te hyre ne kete festival kushton 400-1200 dollare dhe organizatoret shprehen se kete vit vendet jane shitur para kohe, saqe do te detyrohen te mbyllin dyert ne finalen e eventit kur do te digjet nje statuje gjigande njeriu prej druri. Festivali, i organizuar qe prej vitit 1986, konsiderohet se ka hedhur rrenjet kulturore te Silicon Valley, pasi marrin pjese gjithmone krijuesit e Google, Tesla, Reddit, Uber dhe Dropbox. Eventi bazohet mbi 10 parime, si perfshirja, dhurimi, pergjegjshmeria dhe shprehja e vetes, nderkohe qe brenda qytetit nuk lejohet tregtia, duke preferuar nje ekonomi ku çdo gje ndahet me te tjeret. Mbi te gjitha, festivali njihet edhe per veprat e jashtezakonshme te artit, qofte ne skulptura, instalacione apo performanca, e deri tek mjetet levizese te krijuara vete.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist