Highlights

Page: 2

WTTC: Rritje me ritme pozitive te turizmit ne Shqiperi Kontributi i turizmit ne PBB-ne e Shqiperise pritet qe te jete 26.3% per vitin 2018. Keshilli Boteror i Turizmit dhe Udhetimit ne raportin per vitin 2018 per ndikimin ne ekonomi, parashikon qe turizmi shqiptar do te rritet me ritme pozitive. Rritja kryesisht reflekton aktivitetin ekonomik te […]

Turqia nje destinacion low cost per turizmin mjeksor! Turqia po vijon te promovoje turizmin mjeksor se fundmi duke u cilesuar edhe si nje destinacion low cost ne kete drejtim. Qeveria vendase ka investuar me shume se 30 milione dollare gjate viteve te fundit per turizmin mjeksor ku mbjellja e flokeve dhe sherbimet dentare jane me […]

Gjirokastra pergatitet per sezonin, me shume siguri rrugore!  Permiresimi i infrastruktures rrugore ne hyrje te qytetit te Gjirokastres si dhe plotesimi me bordura i rrugeve nacionale Tepelene-Kakavije, Gjirokaster-Sarande dhe Tepelene-Gjirokaster, do te lehtesojne levizshmerine e vizitoreve dhe turisteve kete sezon turistik ne Prefekturen Gjirokaster. Keto u theksuan gjate nje takimi te fundit te autoriteteve drejtuese […]

Prezantohet plan i miredetajuar per sezonin turistik 2018!  Nje plan i gjere dhe i miredetajuar do te zbatohet per mbarevajtjen e sezonit turistik.Ne nje takim me kryetaret e bashkive mbi pergatitjet per sezonin e ardhshem turistik, kryeministri i vendit ka informuar se eshte krijuar grupi nderministror i punes per kete çeshtje. Kryeministri kerkoi nje motivim […]

Rritet numri i pasagjereve ne TIA por Shqiperia mbetet prapa vendeve te rajonit! Numri i pasagjereve qe udhetojne me linja ajrore ne Shqiperi eshte gjithmone e me i larte, nje fakt qe perforcohet nga shifrat e raportuara ne rritje muaj pas muaji. Ecuria pozitive ka ndjekur edhe ne muajt e pare te ketij viti, ku […]

Ritz Carlton se shpejti edhe nje marke krocerash!  Rrjeti prestigjoz i hoteleve Ritz Carlton tenton te vendos marken edhe ne industrine e lundrimit. Brenda vitit 2020 ky rrjet do te prezantoje linjen e anijeve luksoze te lundrimit turistik nen emrin Ritz Carlton. Linja si fillim do te perbehet nga 3 super jahte, ku secili prej […]

Etihad Airways nder linjat ajrore me “green”!  Etihad Airways eshte linja ajrore qe ka bere me shume vitet e fundit per uljen e ndotjes ne ajer nga nje studim i bere prej Shoqates Nderkombetare te Linjave Ajrore. Sipas te dhenave te fundit vektori i Emirateve te Bashkuara Arabe gjate 2017 ka eleminuar mbi 195 mije […]

Qyteti i Vlores do te kete gati para nisjes se sezonit turistik te ketij viti impiantin modern te perpunimit te ujerave te zeza.Ky projekt konsiderohet si nje investim strategjik me rendesi te madhe per qytetin, qe do te disiplinoje rrjetin e ujerave te zeza, si dhe do te sherbeje per nje standard te ri te […]

2018, bum zhvillimesh turistike ne Shqiperi!  Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi tha se viti 2018 do te jete nje bum zhvillimesh turistike, pasi interesi i biznesit lokal dhe nderkombetar eshte shume i madh per te krijuar struktura te reja turistike ne Shqiperi. Deklarata u be diten e djeshme pasi per here te pare, […]

Porti i Durresit pergatitet per fluksin e sezonit veror! ( Highlight) Afrimi i sezonit veror, kane rritur me 20-25% fluksin e trageteve dhe te udhetareve ne portin e Durresit.Per te perballuar fluksin e levizjeve gjate kesaj periudhe, agjencite shtuan numrin e trageteve, ndersa parashikojne qe me afrimin e sezonit veror, ne muajt korrik-gusht qe shenon […]


Radio Travel

Radio Travel

Current track
TITLE
ARTIST

Background