Studimi: Selfie-t jane shenje e nje ç’rregullimi mendor!

Written by on 12/09/2018

 

Sipas nje studimi te zhvilluar ne SHBA, selfie-t nuk jane vetem nje manifestim i epokes digjitale, por nje manifestim i mirefillte i problemeve mendore.Berja e selfie-ve tregon mungese te vete vleresimit dhe boshlleqe ne jeten intime. Sipas ‘American Psychiatric Association’.lloji i semundjes ka marre emrin ‘Selfite’. Sipas studiuesve, kush vuan nga selfite, eshte i goditur nga nje nevoje e forte per te publikuar ne rrjetet sociale foto e vetvetes te realizuara po vete, por kjo praktike realizohet si pasoje e mungeses se vetevleresimit dhe per te kulmuar me tej, me mbushjen e boshlleqeve ne jeten intime.’American Psychiatric Association ka nxjerre edhe nje shkalle te vlefshme per te vleresuar nivelin e ‘semundjes.Quhet ‘Selfitis borderline’ niveli i semundjes dhe e ka personi qe shkrep te pakten 3 selfie ne dite, por pa i publikuar ne rrjet.Me rende eshte kush i publikon te tria fotot, ndersa ‘rastet e deshperuara’ jane ‘selfitis kronike’, apo me sakte, ata qe publikojne me shume se gjashte selife ne rrjet.Aktualisht nuk ekzistojne kura per kete çrregullim, por duket se eshte e mundur te kete permiresim, fale nje terapie ne grup.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist