Anglezet kerkojne 3 dite pushimi ne jave!

Written by on 12/09/2018

 

Fundjava tre ditore duhet te jete nje norme. Kjo eshte kerkesa e sindikates kryesore te punonjesve ne Britanine e Madhe qe argumenton se teknologjia e re krijon pasuri mjaftueshem. Sipas sindikates, nje jave pune kater diteshe, pa reduktim page, eshte e arritshme ne nje kohe kur teknologjia e re mund te rrise produktivitetin duke reduktuar sasine e kohes se shpenzuar ne pune. Ne shekullin e 19, sindikatat benin fushate per nje dite pune tete oreshe. Ne shekullin e 20, ne kemi te drejten e nje fundjave dy ditore dhe pushimeve te paguara ndaj edhe mund te shpresohet se ne vitet ne vijim, java kater diteshe e punes mund te behet realitet. Sipas te dhenave, mbi 1.4 milione britanike punojne aktualisht shtate ditet e javes ndersa 3.3 milione njerez punojne me shume se 45 ore ne jave. Sipas vete punonjesve, stresi dhe oret e gjata ne pune jane shqetesimet me te medha, pas pages.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist