Shqiptaret dhe marredheniet me librin, vitin e kaluar 1 milione vete nuk kane lexuar asnje liber!

Written by on 07/09/2018

 

Te lexuarit e nje libri po shuhet pak e pak sidomos edhe per shkak te ndikimit te teknologjise, internetit, por edhe rrethanave te tjera qe lidhen me nivelin e arsimimit dhe gjendjen ekonomike. Sipas te dhenave te INSTAT, te evidentuara ne nje ankete te posaçme shihet se vitin e kaluar mbi 1 milione shqiptar nuk kane arritur te lexojne asnje liber. Teksa pjesa tjeter mesohet se ka lexuar shume pak. Rreth 320 mije shqiptare te moshes mbi 25 vjeç raportuan se nuk kane lexuar me pak se 5 libra vitin e kaluar. Pjesa e tyre qe kane lexuar me shume se kaq sa vjen e zvogelohet. Rreth 102 mije shqiptaret raportojne se kane lexuar 5-10 libra gjate vitit te kaluar, ndersa rreth 44 mije shqiptare kane lexuar me shume se 10 libra gjate vitit te kaluar.Gjithashtu leximi i gazetave vijon te jete i kufizuar. Vetem 583 mije raportuan se lexojne gazeta çdo dite, duke perfshire edhe leximet online.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist