Saharaja, destinacioni i ri i energjise se rinovueshme

Written by on 10/09/2018

 

Instalimi i numrit te madh te paneleve diellore dhe turbinave me ere ne shkretetiren e Saharase do te kishte nje ndikim te madh tek reshjet, bimesia dhe temperaturat. Studiuesit zbuluan se veprimet e turbinave te eres do te dyfishonin sasine e shiut qe do te binte ne rajon. Panelet diellore kane nje ndikim te ngjashem edhe pse veprojne ne menyre te ndryshme. Energjia e rinovueshme mund te transformojne rajonin e Saharase.Shkencetaret modeluan se çfare do te ndodhte nese 9 milione km katrore te shkretetires Sahara do te mbuloheshin me panele dhe turbina per te perfituar energjine e rinovueshme.Ata u perqendruan ne kete zone, sepse jane pak te populluara, kane sasi te madhe dielli dhe ere si dhe jane afer tregjeve te medha te energjise ne Evrope dhe Lindjen e Mesme.Sipas llogaritjeve te autoreve, nje instalim masiv ne shkretetire do te gjeneronte me shume se kater here energji se sa bota perdor aktualisht çdo vit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist