Xhamia ne Londer qe  pranon donacionet me Bitcoin!

Written by on 25/05/2018

Nje xhami ne Londer mendohet te jete e para ne bote qe ka pranuar si donacion kriptovaluten Bitcoin, nje muaj pasi nje studiues islamik deklaroi se kjo kriptovalute eshte e lejuar nen Ligjin e Sheriatit. Xhamia e Shacklewell Lane ne Hackney njoftoi se shpreson te ngreje te pakten me 10,000 paund ne donacionet e kriptovalutave gjate Ramazanit, permes bitcoin. Muslimaneve u kerkohet te japin 2.5 per qind te pasurise se tyre gjate 30 diteve te Ramazanit. Muajin e kaluar, Muhamedi Abu Bakar ne Indonezi, hulumtoi funksionalitetin e bitcoin dhe te kriptomonedhave te tjera per te percaktuar nese ato perputhen me perkufizimin strikte te Islamit per para. Perfundimi i studimit te tij ishte se bitcoin eshte e lejuar ne parim, pasi eshte pranuar nga nje shumellojshmeri e gjere e tregtareve globale.

 


 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist