Vijojne punimet per rikualifikimin e zones urbane ne Vlore!

Written by on 14/05/2018

Punimet e projektit “Rikualifikimi i zones urbane prane qendres se qytetit te Vlores”, po vijojne nen mbikeqyrjen e perditshme te specialisteve te Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare Vlore dhe Institutit te Monumenteve te Kultures. Punimet e ketij projekti jane fokusuar ne disa objekte ku po kryhen punime restauruese ne fasada dhe brendesi te tyre, nderkohe qe vazhdojne punimet edhe per permiresimin e rrjeteve nentokesore. Ky projekt restaurimi zhvillohet ne zemer te Vlores, aty ku qyteti ende ruan identitetin, gjurme te ndertimeve te fundit te shekullit te 19‐te dhe fillimit te shekullit te 20‐te, ku pjese e ketij restaurimi jane: Rruga “Justin Godar”, ish-Pazari, “Lagjja e Hebrenjve”, klubi “Laberia” dhe ish-Sinagoga.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist