Treni i pare me 37 kontenjere pershkon Rrugen e Mendafshit!

Written by on 29/10/2018

Treni i pare i mallrave, i ngarkuar me 37 kontejnere, u largua nga qyteti belg i Liegut kete jave per te udhetuar ne kryeqytetin e provinces Henan te Kines si pjese e projektit Rruga e Mendafshit.. Rruga e mallrave eshte pjese e projektit ambicioz te Kines “One Belt One Road”.Treni eshte i ngarkuar me mallra, duke perfshire pjese auto, ushqime per femije, produkte farmaceutike dhe çeliku per dyqane te importit ne Kinen qendrore. Do te udhetoje 12 dite neper kontinent nepermjet Rusise para se te mberrije ne Zhengzhou. Udhetimi eshte per te mbuluar me shume se 11.000 kilometra. Sherbimi i trenave eshte planifikuar te zhvillohet nje here ne jave fillimisht, me frekuencen qe do te rritet ne te ardhmen.Linja e trenit Zhengzhou-Liege eshte e treta e ketij lloji qe lidh dy vendet.I fokusuar ne projektet e infrastruktures per rritjen e tregtise “One Belt One Road” synon te lidhe Kinen me Europen, Lindjen e Mesme dhe me gjere.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist