Suedia planifikon 0 aksidente rrugore deri ne vitin 2050!

Written by on 04/05/2018

Suedia planifikon 0 aksidente rrugore deri ne vitin 2050!

Organizata Boterore e Shendetesise deklaron se fundmi se aksidentet rrugore mbeten shkaku kryesor i vdekjes tek te rinjte e moshes 15 dhe 29 vjeç.Por, ndersa disa vende kane perdorur reklamat per sigurine publike duke u perqendruar te kufiri i shpejtesise, vendosja e rripit te sigurimit, mosperdorimi i pijeve alkoolike gjate drejtimit te mjeti, Suedia ka shkuar nje hap me tej. Ne vitin 1997, Suedia prezantoi politikat e skemes ‘Vizioni Zero’ qe synonin te ulnin numrin e viktimave te aksidenteve rrugore ne zero deri ne vitin 2020. Zvogelimi i rrezikut kerkon ndryshime fizike ne rruge dhe politika te reja per te zbatuar ligjet e trafikut.Tani ka me shume rrethrrotullime, me pak kryqezime dhe automjetet nuk mund te kthehen aty ku kalojne njerezit. Jane ndertuar me shume ura per kembesore dhe policimi i rrepte ka zvogeluar numrin e shkeljeve per shkak te alkoolit. Qe nga fillimi i skemes, vdekjet ne rruge pothuajse jane pergjysmuar megjithate eshte shtyre periudha e synuar per zero vdekje nga aksidentet automobilistike nga 2020 deri ne vitin 2050.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist