Sistem frenimi emergjent për makinat, nga viti 2020!

Written by on 07/05/2019

 

 

 

Duke filluar nga viti 2020 , çdo prodhues i makinave të reja do të jetë i detyruar të ngrejë sistemin e frenimit të sistemit AEB, ose të sistemit të emergjencës. Ky standard do të jetë risia që do të reduktojë aksidentet rrugore fatale. AEB , lejon frenimin automatik në rast rreziku , sic është ndalimi i automjetit në moment. 40 vende të Komisionit Ekonomik Evropian të Kombeve të Bashkuara, e kanë votuar këtë sistem pajisje të detyrueshëm. Në fillim të vitit 2020 , sistemi i tillë i frenimit do të jetë i detyrueshëm  dhe përfundimisht do të përfundojë themelimin në vitin 2022.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist