Shkencetaret ndertojne nje “Aferdite” ne SHBA!

Written by on 03/11/2018

Ne nje dhome betoni, pa dritare, formohet ajo qe mund te quhet nje version i vogel i ferrit ne toke.Brenda kesaj ndertese betoni, shkencetaret ne Ohajo te SHBA-se kane ndertuar nje dhome 14-toneshe prej çeliku ku rikrijojne atmosferen mbytese, helmuese dhe percelluese te Aferdites, planetit qe dikur ka qene i banueshem, binjak i tokes, e ku gjerat kane shkuar ters.Qellimi i studimit eshte per te zbuluar se çfare mund te dergojne njerezit ne Aferdite e qe te rezistoje pa u bere hi. Projekti eshte ngritur nga NASA dhe ka pese vite qe i zhvillon keto kerkime shkencore. Pasi krijojne atmosferen percelluese, shkencetaret fusin brenda metale te ndryshme, qeramike, tela, rrjeta e pajisje elektronike, per te kuptuar se çfare do te ndodhte sikur njerezit te dergonin robote atje.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist