Shqiperia nder vendet ku turistet tejkalojne numrin e banoreve!

Written by on 04/11/2018

Shqiperia nder vendet ku turistet tejkalojne numrin e banoreve!

Shqiperia eshte pjese e listes se 51 destinacioneve ku numri i turisteve ne vit, tejkalon numrin e banoreve. Sipas te dhenave me te fundit te Organizates Boterore te Turizmit raporti turiste banore ishte 1.15. Nder te gjashte vendet e Ballkanit Perendimor, vetem Mali i Zi dhe Shqiperia tejkalon numrin e turisteve per banore. Ky tregues per Serbine dhe Bosnje Hercegovinen eshte 0.14 dhe  per Maqedonine 0.2 turiste per banore. Nderkohe sipas te dhenave vendi me i populluar me turiste eshte Franca me 82.6 milione vizitore. Ne vend te dyte renditen Shtetet e Bashkuara te Amerikes, me 77.5 milione, dhe e treta Spanja me 75.6 milione banore.  Ndersa Mbreteria e Bashkuar ka nje popullsi prej 65.14 milione banoresh, thuajse dyfishi i numrit te turisteve te huaj qe e vizituan vendin, 32.61 milione.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist