Rriten emetimet e karbonit ne Europe!

Written by on 07/05/2018

Rriten emetimet e karbonit ne Europe!

Emetimet e karbonit nga djegia e karburanteve fosile u rriten ndjeshem gjate vitit te kaluar. Kete ka deklaruar se fundmi Eurostat, duke treguar se ulja e emetimeve te fajesuara per ndryshimet klimatike mbetet nje sfide.Emetimet e karbonit ne BE u rriten 1.8 per qind nga 2016 me nje rritje dyshifrore ne Malte dhe Estoni. Finlanda dhe Danimarka treguan reniet me te mprehta, ndersa emetimet ne Gjermani, ekonomia me e madhe e bllokut dhe ende e varur nga qymyri per 40 per qind te energjise elektrike, nuk ndryshuan shume. Bashkimi Evropian eshte i zeshem ne lidhje me perpjekjen per te shpetuar Marreveshjen e Parisit mbi ndryshimet klimatike pasi Shtetet e Bashkuara thane se do te terhiqeshin nga marreveshja. Marreveshja synon te mbaje rritje te temperatures mesatare te planetit ne me pak se 2 grade Celsius. Blloku synon te zvogeloje emetimet e karbonit me 40 per qind nen nivelin e 1990 deri ne vitin 2030, me nje renie prej 60 per qind deri ne vitin 2040.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist