Produkte qelqi në vend të plastikës

Written by on 02/07/2019

 

Plastika është  në ditët e sotme shkaku kryesor i ndotjes. Sipas ekspertëve, materialet plastike që përdoren për ambalazhime të ndryshme përbëjnë rrezik të lartë për shëndetin. Për këtë arsye, ata sygjerojnë të përdoren amabalazhet e qelqit sa më shumë të jetë e mundur. Qelqi është më i pastër dhe ripërdorimi e bën atë më miqësor me mjedisin. Në vendin tonë, shkalla e riciklimit nuk është më e lartë se 15%, për shkak se nuk bëhet ndarja e mbetjeve në mënyrë të diferencuar. Ndërkohë që plastika është në përdorim masiv, qeveria ka miratuar në janar të këtij viti ligjin për të hequr nga përdorimi qeset e holla, si edhe materiale të tjera të degradueshme. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist