Prezantoher roboti-njeri

Written by on 02/07/2019

 

 

Ekspertët e universitetit japonez të Osakës kanë krijuar një robot të artistit dhe shkenctarit italian Leonardo da Vinçi, i cili do të edukojë brezat e ardhshëm të shkenctarëve. Roboti-njeri është paraqitur para pjesëmarrësve të samitit që mblodhi liderët e 20 shteteve më të zhvilluara në Osaka. Kompania e  cila ka bashkëpunuar me universitetin ka theksuar se roboti është bërë në nder të Da Vinçit, që me veprat e tij ka vënë botën në borxh. Roboti i ri flet japonisht, anglisht dhe italisht. Sipas ekspertëve së shpejti do të nisë projektimi i robotit të ri të Albert Einstein. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist