Pagesat me celular perhapen edhe ne zonat rurale!

Written by on 03/05/2018

 

Ne Kine, pagesa nepermjet celularit ka nisur te perhapet edhe ne zonat rurale. Teknologjia e internetit i ka bere transaksionet me te shpejta dhe me te pershtatshme ne vendet e largeta, ku nuk ka shume banka dhe bankomate.Sipas njoftimeve, transaksionet nepermjet sherbimeve jobankare te pagesave me celulare ne fshatrat kineze arriten kete vit rreth 6 trilione dollare.Nderkohe, edhe biznesi bankar me celular ka njohur gjithashtu zhvillim te madh.Nepermjet sherbimeve bankare te tilla jane bere rreth 10 miliarde pagesa, me nje rritje vjetore prej rreth 80%, duke arritur vleren e rreth 38 trilione juaneve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist