Norvegjia prezanton projektin e tuneleve lundruese per transport

Written by on 02/02/2019

Norvegjia prezanton projektin e tuneleve lundruese per transport
Me akullnajat madheshtore, gjiret dhe malet, Norvegjia eshte e njohur per peizazhin e saj natyror mahnites.Sidoqofte terreni i thyer nuk i ben udhetimet e lehta. Ndaj qeveria norvegjeze ka nje plan fantastik per te sjelle lehtesi tek udhetaret. Ajo ka nje projekt infrastrukturor prej 40 miliarde dollare per te bere rrugen “pa traget”. Plani perfshin ura dhe tunelin e shkembinjve me te thelle dhe me te gjate ne bote.Tuneli do shpohet nen shtratin e detit dhe do kete nje thellesi prej 392 metrash dhe 27 kilometra i gjate.Por aspekti me ambicioz eshte zhvillimi i tuneleve lundruese ne zhyten rreth 30 metra nen siperfaqen e ujit.Nese do jete i suksesshme, Norvegjia mund te fitoje nje gare globale kunder vendeve, perfshire Kinen, Korene e Jugut dhe Italine, qe po kerkojne te arrijne projekte te ngjashme. Administrata e rrugeve publike norvegjeze synon te perfundoje ndertimin e tunelit deri ne vitin 2050. Qeveria planifikon te ndertoje tri ura te nderprera dhe 5 ura lundruese

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist