Nje sulm kibernetik global do te sillte nje dem prej 200 miliard $

Written by on 02/02/2019

Nje sulm kibernetik global do te sillte nje dem prej 200 miliard $
Nje sulm kibernetik, i nisur ne nje shkalle globale, do te kishte potencialin per te shkaktuar deme prej gati 200 miliarde dollare, sipas projektit Cyber Risk Management. Sipas studimit, nje sulm kibernetik qe shfrytezon virusin i cili “merr peng” sistemet kompjuterike mund te kushtoje 193 miliarde dollare dhe godet mbi 600 mije kompani ne mbare boten. Sipas nje skenari hipotetik, sulmi niset nepermjet nje e-maili te infektuar, i cili i percillet te gjitha kontakteve te atyre qe e hapin ate dhe brenda 24 oreve arrin te perhapet deri ne piken e sekuestrimit, kodimit, te dhenave qe permbahen ne 30 milione pajisje ne mbare boten. Kompanite me pas do te detyroheshin te paguanin shperblime ose te zevendesonin pajisjet e infektuara. Sipas eksperteve, sektori i shendetesise dhe sektori i shitjes me pakice do te preken me shume, me 25 miliarde dollare secila, pasuar nga prodhimi.Ne nje nivel gjeografik, sulmi do te ishte me i rende per Shtetet e Bashkuara te Amerikes, ku do te rrezikonte 89 miliarde dollare, ndersa per Europen 76 miliarde.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist