Ne Filipine parashikohet ndertimi i nje qyteti “green”.

Written by on 10/05/2018

Perdorimi i makinave po perkeqeson ndjeshem problemin e ndotjes se ajrit ne shume vende, sidomos ne Filipine. Por, per te reduktuar ndotjen ky vend po planifikon si nje zgjidhje te mundshme ndertimin e nje qyteti te ri, te quajtur New Clark. Projekti i cili do te kushtoj 14 miliarde dollare parashikohet te ndertohet gjate tre dekadave te ardhshme dhe do te jete me i madh se Manhattan. Sipas planit te zhvillimit, qyteti do te shtrihet ne 36 kilometra katrore, nje zone me e madhe se Manhattan dhe do te strehoje deri ne 2 milione njerez. Sipermarresit e ndertimeve urbane thone se plani urbanistik do t’i jape prioritet qendrueshmerise mjedisore dhe asaj klimatike. Me nje lartesi minimale prej 184 metra mbi nivelin e detit, qyteti me shume gjasa nuk do te perballet me shume permbytje. Nderkohe, per te reduktuar emetimet e karbonit, dy te tretat e New Clark do te rezervohen per toke bujqesore, parqe dhe hapesira ​​te tjera te gjelber. Po ashtu ndertesat do te perfshijne teknologji qe reduktojne perdorimin e ujit dhe energjise elektrike. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist