Muzeu qe ruan mbi 2 mije objekte, do te restaurohet…!

Written by on 03/04/2019

Pas shumë vitesh, më në fund Muzeu i Lushnjes po i nënshtrohet restaurimit. Rreth 2.000 objekte në brendësi të tij ruheshin në kushte aspak të përshtatshme. Drejtori i muzeut, Niko Ferro shpreson që rikonstruksioni t’i kthejë vizitorët më të shumtë në numër. Në këtë muze është vendosur edhe Biblioteka e qytetit, me mijëra vëllime librash. Ky investim do të jetë vazhdim i rregullimit të fasadave të qendrës së qytetit, e veçanërisht të objekteve që ruajnë historinë dhe kulturën.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist