Louis Vuitton kalon Zara-n, Arnault me i pasur se Ortega

Written by on 31/08/2018

 

Aksioneret e kompanive gjigante te modes, Bernard Arnault dhe Amancio Ortega, perkatesisht pronare te Luis Viton dhe Zara jane banoret e vetem europiane qe zoterojne me shume se 50 miliarde dollare. Megjithate, pasurite e tyre kane nisur divergjencen prej rritjes se kerkeses per mallra luksoze dhe ngadalesimit te shitesit me pakice te veshjeve.Ortega,  themeluesi i Inditex, qe zoteron Zara, ka patur nje renie me me shume se 7% te pasurise se tij kete vit, ne 69.7 miliarde dollare, sipas indeksit te Bloomberg qe ndjek miliarderet. Arnault,  presidenti i firmes franceze LVMH,  zoteron 79.3 miliarde dollare,  me nje rritje prej 25% kete vit, duke i zene vendin Ortega si personi me i pasur ne Europe.Tregu i mallrave luksoze eshte rritur me me shume se 8% kete vit ne 281 miliarde euro, nxitur nga kerkesa kineze.  

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist