Kush e perfaqeson Shqiperine ne bienalen e Venecias?

Written by on 13/04/2019

Historia e minatorëve të Bulqizës dhe tentativa e tyre për të mbijetuar do te mberrije ne Bienalen e Venecias. Mes 90 pavionëve në Bienalen e Venecias artisti Driant Zeneli do të përfaqësojë Shqipërinë me një ekspozitë kontemporane, subjekti I se ciles është sa i thjeshtë aq edhe dramatik. Kur kanë mbetur edhe 29 ditë nga Bienalja që do të zgjasë 6 muaj, artisti ne fjale eshte shrehur se vazhdon puna intensive për këtë përfaqësim të Shqipërisë. Ndërsa pavioni i Kosovës do të prezantohet nga artisti Alban Muja, me “Albumi i Familjes”, ku do të paraiqten punime referuar 20 vjetorit të konfliktit të armatosur në Kosovë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist