Kompanite me te fuqishme ne bote per kete vit!

Written by on 30/05/2018

Kompanite me te medha teknologjike ne bote kane bashkuar fuqite e tyre gjate vitit te fundit, duke sjelle fitime te medha dhe duke pasur vlerat me te medha ne treg. Apple, Google Microsoft Facebook dhe Amazon dominojne ne sektoret e tyre perkates fale fitimit te produkteve dhe sherbimeve.Si nje nga markat me te vlefshme ne bote per te tetin vit renditet Apple, me nje vlere prej 183 miliard dollare. Google renditet i dyti me nje vlere prej 132 miliarde dollare aktualisht. Markat e tjera te teknologjise qe rrumbullakosen pese markat me te vlefshme, paten fitime me te medha, duke perfshire Microsoft (105 miliarde dollare), Facebook (95 miliarde dollare) dhe Amazon (71 miliarde dollare). Kompania Amazon la pas kompanine tjeter Coca-Cola, e cila ishte ndryshimi i vetem ne pese vitet e fundit kete vit. Vlera e markes se Coca-Cola llogaritet 58 miliard dollare dhe ishte e vetmja marke jo –teknologjike ne shtate vendet e para. Toyota e cila renditet e nenta dhe ishte marka me renditjen me te larte te makinave. Nderkohe pjese e listes se kompanive me te fuqishme per kete vit eshte dhe Netflix.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist