Kina, sulm kibernetik ndaj kompanive ndërkombëtare

Written by on 26/06/2019

 

 

Një sulm  masiv i piratëve të internetit ka prekur firmat e telekomunikacionit në të gjithë botën. Kompania “Cyberseason” dyshon për një grup të afërt me qeverinë kineze, për të cilin mendon se me anë të mjeteve të sofistikuara ka arritur të depertojë në të paktën dhjetë ofrues të telekomunikimit në Evropë, Azi, Afrikë dhe Lindjen e Mesme. Sipas kompanisë,shkalla e kompleksitetit të sulmit kibernetik, nuk i pështatet një grupi kriminal. Qëllimi i sulmit kibernetik mendohet të ketë qenë mbledhja e informacioneve rreth individëve në qeveri dhe agjensitë e zbatimit të ligjit. 

Internet concept. Hacker working on a code on dark digital background with digital interface around.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist