Gjermania , rregulla të reja emigrimi

Written by on 26/06/2019

Në javën e parë të qershorit është miratuar në parlamentin gjerman ligji mbi emigracionin e fuqisë punëtore të kualifikuar . Paketa e emigracionit do të kalojë në hallkën e fundit këtë të premte dhe në janar të vitit 2020 pritet të hyjë në fuqi.  Seanca e radhës do të vendosë në paketa do të miratohet e gjitha njëherësh apo disa pjesë të saj do të kalojnë edhe një herë për shqyrtim. Qëllimi i paketës është lehtësimi i emigrimit ekonomik në Gjermani i shtetasve të huaj me nga vendet jashtë BE-së, duke qenë se vendi ka mungesa të mëdha për punëtorë të kulifikuar. Sipas ligjit, çdo person me një kontratë pune dhe kualifikm në vendin e prejardhjes ka të drejtë të punojë në Gjermani. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist