Kina behet gati te inaguroje uren me te gjate ne bote!

Written by on 14/05/2018

 

Kina po behet gati te inaguruoje uren me te gjate ne bote, e cila pershkon nje distance prej 55 kilometrash duke lidhur Hong Kong, Zhuhai dhe Makau, tre qytete te medha ne delten e lumit te Perlave. Sipas autoriteteve tani eshte gjithçka gati per festen e prerjes se shiritit, qe pritet te ndodhe me 1 Korrik 2018. Sipas burimeve zyrtare, kostoja e kesaj vepre gjigande eshte 8 miliarde dollare. Per shkak se delta e lumit te Perlave eshte nje nga zonat me qarkullimin me te madh ne bote, ku udhetojne çdo dite rreth 4 mije anije, nje pjese e ures kthehet ne nje tunel nenujor te gjate 6.7 kilometra.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist