KE propozon ndalimin e prodhimit te gotave dhe lugeve plastike!

Written by on 29/05/2018

Komisioni Europian ka propozuar nje ndalim total per disa produkte plastike njeperdorimeshe dhe masa per te shkurtuar drastikisht konsumin e disa produkteve te tjera. Kjo eshte iniciativa me e fundit nga Bashkimi Europian per te reduktuar ndotjen nga plastika, ndotjen e deteve dhe oqeaneve, si dhe per te reduktuar emetimet e karbonit.Ndalimi do te zbatohet per luget, pirunjte, pipezat, perzieresit e pijeve, shkopinjte e tullumbaceve dhe kunjat e vesheve. Nderkohe shtetet anetare do te detyrohen edhe te ulin perdorimin e kontejnereve plastike te ushqimit dhe gotave duke ndaluar shperndarjen e tyre pa para. Kjo do te thote se per keto produkte do te aplikohen taksa ose do te rriten shume çmimet. Permes propozimit te KE, synohet qe deri ne vitin 2025, shtetet te jene ne gjendje te grumbullojne 90% te shisheve plastike per nje perdorim. Direktiva e re synon t’u kurseje konsumatoreve rreth 6.5 miliarde euro ne vit, si dhe te ule emetimet me rreth 3.4 milione ton dioksid karboni.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist