Ja vendet qe perdorin me shume robote ne vendet e punes!

Written by on 21/01/2019

Ja vendet qe perdorin me shume robote ne vendet e punes!

Automatizimi i proceseve te punes eshte bere me i theksuar ne Europe dhe
kjo eshte bere me e dukshme te kompanite e medha ne rajon.   Ne vitin 2018,
7% e firmave te Bashkimit Europian, qe punesonin te pakten 10 persona,
perdornin robote industrial apo te sherbimeve, sipas Eurostat.   Nderkohe,
firmat e medha i perdorin robotet ne shkalle me te gjere. 25% e firmave te
medha qe punesojne 250 persona apo me shume perdorin robote. Pjesa me e
madhe e sipermarrjeve qe perdorin robote industriale apo te sherbimeve,
eshte regjistruar ne Spanje, ndjekur nga Danimarka, Finlanda dhe Italia.
Vendi me normen me te ulet te perdorimit te roboteve eshte Qipro, ndjekur
nga Estonia, Greqia dhe Rumania.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist