Ja sa e kane jetegjatesine kartmonedhat shqiptare!

Written by on 21/04/2018

Ja sa e kane jetegjatesine kartmonedhat shqiptare

Paraja eshte padyshim mjeti i cili do te kaloje ne duart e mijera njerezve ne nje periudhe relativisht te shkurter kohore. Per çdo transaksion qe behet jetegjatesia e parase ulet, pasi procesi i nxjerrjes nga nje xhep dhe futjes ne nje arke apo kulete tjeter shkakton konsumim te materialit te saj.A e keni pyetur ndonjehere veten se sa eshte jetegjatesia mesatare e nje kartemonedhe? Banka e Shqiperise e ka shuar kete kureshtje, duke dhene disa shifra se sa mund te jetoje nje 200 lekesh, nje 1000 lekesh apo edhe nje 5000 lekesh.Ne jetegjatesine e nje kartemonedhe ndikojne disa faktore, nga te cilet veçojme menyren e qarkullimit dhe trajtimin nga perdoruesit. Jetegjatesia e nje kartemonedhe lidhet edhe me vleren nominale te saj. Pergjithesisht, prerjet e vogla e kane jetegjatesine 2-3 vjet, prerjet e mesme 3-5 vjet, ndersa ato te medha mbi 7 vjet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist