Indeksi Global i Paqes dhe vendet e rajonit!

Written by on 11/06/2018

Ne Indeksin e Paqes Globale, Kosova rezulton vendi me i rrezikuar ne rajon. Instituti per Ekonomi dhe Paqe, me seli ne SHBA, ka botuar raportin e tij te 12, ku thuhet se gjendja e paqes eshte perkeqesuar gjate vitit te kaluar ne 92 vende te botes, ndersa ne 71 te tjera eshte me e mire. Kjo do te thote se, trendi negativ i perkeqesimit te situates vazhdon per te katertin vit radhazi.Kosova renditet e 92-ta nga vendet e hulumtura, Shqiperia mban pozicionin e 52-te, ndersa Serbia ate te 54-t. Nga vendet e Ballkanit, me mire renditen Sllovenia dhe Kroacia. Lista pasohet nga Mali i Zi, Maqedonia dhe Bosnje-Hercegovina.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist