Gjermania kerkon perjashtimin e Huawei nga ankandi i teknologjise 5G

Written by on 18/01/2019

Gjermania kerkon perjashtimin e Huawei nga ankandi i teknologjise 5G
Gjermania po kerkon nje menyre per te perjashtuar kompanine e  telefonise
Huawei nga ankandi per zhvillimin e rrjeteve te reja te telekomunikacionit 5G,
per shkak te frikes se spiunazhit ne emer te qeverise kineze. Sipas mediave
gjermane ankandi i frekuencave eshte planifikuar per ne pranvere. Ekzekutivi
nuk do te donte te debonte kompani te caktuara nga tregu gjerman, por do te
riformulonte kerkesat e sigurise, duke lene jashte Huawei-n, dhe, de facto, duke
perjashtuar kompanine kineze.Do te shqyrtohet edhe mundesia e ndryshimit te
ligjit kombetar te telekomunikacionit. Me  kete mase, Gjermania do te
bashkohet me ato vende, kryesisht SHBA, te cilat synojne te perjashtojne
Huawei-n nga infrastrukturat e TCL-se per rreziqet e spiunazhit.Gjermania kerkon perjashtimin e Huawei nga ankandi i teknologjise 5G
Gjermania po kerkon nje menyre per te perjashtuar kompanine e  telefonise
Huawei nga ankandi per zhvillimin e rrjeteve te reja te telekomunikacionit 5G,
per shkak te frikes se spiunazhit ne emer te qeverise kineze. Sipas mediave
gjermane ankandi i frekuencave eshte planifikuar per ne pranvere. Ekzekutivi
nuk do te donte te debonte kompani te caktuara nga tregu gjerman, por do te
riformulonte kerkesat e sigurise, duke lene jashte Huawei-n, dhe, de facto, duke
perjashtuar kompanine kineze.Do te shqyrtohet edhe mundesia e ndryshimit te
ligjit kombetar te telekomunikacionit. Me  kete mase, Gjermania do te
bashkohet me ato vende, kryesisht SHBA, te cilat synojne te perjashtojne
Huawei-n nga infrastrukturat e TCL-se per rreziqet e spiunazhit.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist