Anglia me ligj per bakshishet, tashme gjithcka per kamarieret

Written by on 02/10/2018

 

Restoranteve ne Angli do t’iu ndalohet me ligj mbajtja e bakshisheve te siguruara prej stafit.Rrjete te njohura atje, si “Prezzo”, “Strada” dhe “Zizzi” do te detyrohen t’ua kalojne punonjesve te gjithe çfare perfitohet ne kete menyre.Masa vjen si pasoje e indinjates publike, qe solli praktika e disa restoranteve te famshme ne vend per t’ua kaluar bakshishet pronareve, e jo stafit. Theresa May sqaroi se legjislacioni “i ashper”, qe do te zbatohet ne Angli, Skoci dhe Uells, eshte pjese e perpjekjeve te qeverise per t’iu dhene fund praktikave shfrytezuese te punesimit. Tre vite me pare, qeveria britanike zbuloi pas nje konsultimi se, klientet e restoranteve mbeshtesnin ne menyre masive mbajtjen e bakshisheve nga stafi dhe jo nga pronaret.

 

 

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist