13 shkurt, Dita Nderkombetare e Radios!

Written by on 13/02/2019

Sot eshte Dita Boterore e Radios, e cila ka per qellim te kujtoje fuqine unike te ketij mediumi ne funksion te promovimit te qasjes ne informacion dhe te lirise se shprehjes. Data 13 shkurt eshte dita kur eshte themeluar radioja e Kombeve te Bashkuara ne vitin 1946.UNESCO, apo Agjencia per Arsim, Shkence dhe Kulture e Kombeve te Bashkuara, ka vendosur ta shpalle kete dite ne konferencen e saj te pergjithshme, me 2011.Per here te pare, Dita Boterore e Radios eshte shenuar me 13 shkurt te vitit 2012 dhe tashme eshte feste e pervitshme.”Radioja ende mbetet mediumi qe arrin audiencen me te gjere ne te gjithe boten, ne kohen me te shpejte te mundur”, thuhet ne deklaraten e UNESCO-s


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist