Zhvendoset poli magnetik verior i Tokes

Written by on 06/02/2019

Zhvendoset poli magnetik verior i Tokes

 

Poli magnetik i veriut te Tokes eshte zhvendosur ne menyre te forte drejt Rusise, aq shpejt sa shkencetaret jane detyruar te publikojne nje perditesim per vendndodhjen aktuale.Modeli Boteror Magnetik mundeson qe kompaset te tregojne veriun dhe te perdoren ne sistemet e navigimit.Perditesimi i tij i fundit zbuloi se Poli i Veriut Magnetik po ndryshon rreth 34 milje ne vit.Poli magnetik po largohet nga Arktiku kanadez ne drejtim te Siberise.Kjo ka shkaktuar probleme ne navigacion per busullat ne telefonat inteligjente, anijet dhe drejtuesit e aeroporteve.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist