Tesla prezanton baterite te afta te furnizojne me energji nje qytet!

Written by on 18/05/2018

Tesla ka zhvilluar projektin e fundit te baterive ne shkalle te gjere qe lidhet me stabilizimin e sistemit elektro-energjitik.Sistemi nga Tesla eshte vene ne funksion ne qytetin belg Terhils dhe perbehet nga bateri Powerpak me fuqi prej 18.2 megavat.Qellimi kryesor i ketyre baterive eshte te ruajne energjine elektrike kur prodhimi eshte i madh dhe te furnizojne me energji nje qytet nese eshte e nevojshme.Sistemi i baterive duhet te reagoje ndaj ndryshimit te frekuencave te energjise elektrike ne nje afat 100 here me shpejt se sistemi klasik qe prodhon energji nga karburantet e fosileve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist