Rusia , shumë shpejt me rrjetin e saj të internetit!

Written by on 04/05/2019

 

 

Rusia është afër krijimit të rrjetit të saj të internetit .Presidenti rus Vladimir Putin ka nënshkruar një ligj që e lejon krijimin e këtij rrjeti kombëtar , të aftë për të vepruar ndaras nga rrjeti i pjesës tjetër të botës. Ky krijim i këtij rrjeti synon sipas rusëve “krijimin e një interneti të qëndrueshëm , të fortë dhe plotësisht funksional”. Nga ana tjetër , ky rrjet mund të krijojë një mur mbrojtës për të censuruar dhe monitoruar përmbajtjen që kalon nga jashtë dhe  brenda vendit.

MOSCOW, RUSSIA – 2019/03/10: A protester seen holding a placard while shouting slogans during the demonstration.
Participants in an opposition rally in central Moscow protest against tightening state control over the internet in Russia. (Photo by Igor Russak/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist