Rusia bllokon Telegram!

Written by on 13/04/2018

Rusia bllokon Telegram!

Autoritetet ruse nisen bllokimin e aplikacionit te mesazheve, Telegram, i perdorur gjeresisht ne vend si nje mjet i sigurte komunikimi.Vendimi u mor nga rregullatori i medias pas perfundimit te ultimatumit te dhene ndaj kompanise per te dorezuar çelesat e kriptimit te mesazheve, thene ndryshe kodin qe mundeson leximin e mesazheve nga pale te treta. Afati kohor ishte vendosur me 4 prill dhe autoritetet e kishin paralajmeruar kompanine se pas kesaj date do te nisnin bllokimin e aplikacionit.Por, kompania u justifikua duke deklaruar se as ajo vete nuk ka akses tek kodet kriptuese te mesazheve te klienteve, pasi kjo eshte menyra sesi eshte ndertuar dhe funksionon aplikacioni.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist